Ik Herstel Van De Operatie Voor Een Kunstheup

Gepubliceerd sep. 10, 23
6 min read

De Totale Heupprothese

Deze controleert de wond en verwijdert de hechtingen. Na 8 weken heeft u een belafspraak met de orthopedisch chirurg. Na 1 jaar heeft u nog een controleafspraak bij de verpleegkundig specialist. Voor deze afspraak maken we een röntgenfoto. Tijdens de controles vragen we u een vragenlijst in te vullen (Geplande totale heupprothese). Heupprothese operatie - Medisch Centrum. Uw antwoorden gebruiken we om het resultaat van de operatie te beoordelen.

Totale Heupprothese - Alles Over OrthopedieTotale Heupprothese - Alles Over Orthopedie

Heeft u een smartphone? Dan kunt u de Patient Journey App downloaden. Deze is gratis op zowel de Google Playstore als de Apple Appstore. In de app begeleiden we u stap voor stap door het zorgproces voor het plaatsen van een totale heupprothese. We willen graag dat iedereen onze patiënten informatie begrijpt. heupprothese.

Zij weten welk antibioticum u moet krijgen. Dit dringende advies blijft levenslang van kracht. Trombose, Om de kans op trombose te verkleinen, spuit u gedurende 4 weken een injectie. Als u al bloedverdunners gebruikt, vertelt de arts u of u dit moet blijven doen - Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, hoe werkt het?. Wondlekkage, De eerste dagen na de operatie kan er nog bloed of wondvocht uit de wond komen.

Totale Heupprothese

Als de wond na 7 dagen nog lekt, is het zinvol om contact op te nemen met het ziekenhuis. Zwelling, Als u lang rechtop zit, wordt uw onderbeen dik door vocht. Dit kan soms wel enkele weken duren. Heupprothese: algemene informatie over uw kunstheup. Neem 2 of 3 keer per dag rust en doe uw benen omhoog - Heupartrose, wel of geen operatie?.

Wandel daarom regelmatig en verander vaak van houding. Heup uit de kom, De kans dat de heup uit de kom gaat is heel klein. Er zijn geen beperkingen, maar het is wel van belang dat u goed luistert naar uw eigen pijngrens en hier niet overheen gaat. Een opgezwollen, glanzend en pijnlijk onderbeen.

Beenlengteverschil, Na uw heupoperatie kan er een verschil zijn in de lengte van uw benen. Een lengteverschil van minder dan 1 cm geeft meestal geen klachten. Lijkt de heup tijdens de operatie instabiel? Dan kunnen wij besluiten om been iets langer te maken - Behandeling - heup artrose. Blijft het lengteverschil in uw been na enige tijd klachten geven? Dan adviseren wij soms een hakverhoging.

Meteen Naar Huis Na Een Totale Heupprothese

Heupprothese OperatiePlaatsing Nieuwe Heup

Na de controle van 5 jaar roepen we u niet meer op. Problemen met de kunstheup uiten zich in klachten. Mochten u vragen of klachten hebben over uw kunstheup dan bent u welkom om onze polikliniek. U kunt hiervoor een afspraak maken. Dit mag zonder verwijsbrief. Vanuit landelijke richtlijnen wordt verwacht dat wij uw voortgang in de gaten houden.

3 en 6 maanden en 1 jaar na de operatie vragen we u dit nogmaals. versleten heup. Tot 12 maanden na de operatie blijft het beter worden. Pijn bij de eerste stappen kunt u het eerste half jaar soms houden. Dit betekent niet dat de kunstheup niet goed werkt of los zit.

De zwelling neemt af in de eerste weken na het ontslag. ‘s Avonds is het meestal het ergst - Vervanging heupgewricht - Algemene informatie. Het kan zijn dat u hierdoor 's nachts wat vaker moet plassen. De zwelling neemt af als u goed blijft oefenen. Het vermindert door uw benen dagelijks 3 keer hoog te leggen.

Uw Heupoperatie Stap Voor Stap

Dit kan gevoelig zijn en kan naar uw onderbeen zakken. Dit kan geen kwaad en verdwijnt vanzelf. De omliggende gevoelszenuwen in de huid zijn doorgesneden. Deze zenuwen zorgden eerst voor gevoel en nu niet meer. Dit voelt vreemd aan, maar u went daaraan. Vaak, maar overdrijf niet. De fysio bespreekt dit met u.

Gebruik een damesfiets vanwege de lage instap. We raden aan eerst te oefenen op een hometrainer. Met de Mepilex border pleister mag u douchen. Heeft u deze vervangen voor de Mepore pleister dan mag u douchen als de wond droog is De Mepilex border pleister die na de operatie op de wond is geplakt dient u na 7 dagen te verwijderen en te vervangen door de Mepore pleister die u heeft meegekregen uit het ziekenhuis.

U vervangt de Mepore pleister als de wond lekt de wond lekt, als hij loslaat of nadat u gedoucht heeft, voor een Hansaplast (sensitive) pleister. Neem contact op met het ziekenhuis bij lekken langs de pleister, roodheid, zwelling, meer pijnklachten en koorts. We raden aan schoenen te dragen die vast aan de voet zitten en een brede hak hebben.

De Totale Heupprothese

Om de kans op trombose (ongewenst bloedstolsel in een bloedvat) te verlagen krijgt u in sommige gevallen gedurende en/of na de opname een spuitje met bloedverdunner toegediend die de stolling van het bloed vermindert of vertraagt. Indien dit voor u van toepassing is zal uw behandelend arts dit met u bespreken (Artrose heup: injectie en oefeningen).

Hij/ zij bespreekt met u of en wanneer u moet stoppen met deze medicijnen. De kans dat de heup uit de kom gaat is heel klein. Heupprothese of operatie van de heup. Er zijn geen beperkingen, maar het is wel van belang dat u goed luistert naar uw eigen pijngrens en hier niet overheen gaat. Gebruik aan één kant de trapleuning.

Omlaag: zet eerst de kruk en het geopereerde been omlaag en dan het niet-geopereerde been. Als u vertrouwd en veilig op de been bent, mag u zonder hulpmiddelen lopen. Soms kan dit al na 2 weken. Na 6 weken. Vermijd wel extreme bewegingen van de heup. Bent u een vrouw en gebruikt u anticonceptie? Houd er rekening mee dat de pil de maand van de operatie niet betrouwbaar is.

Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, Hoe Werkt Het?De eerste weken loopt u met een hulpmiddel. De fysio kiest een hulpmiddel uit waarmee u veilig loopt: 1 of 2 krukken, een looprek of een rollator. De fysio die u thuis behandelt, bepaalt met u wanneer u het hulpmiddel niet meer hoeft te gebruiken. Dit kan al na 2 weken zijn.

U moet zelf een afspraak maken bij een fysio. Maak deze afspraak zodra u weet wanneer u geopereerd wordt. De fysiotherapeut geeft aan welke oefeningen u kunt gaan doen. Over het algemeen geldt, oefen liever kort en vaak dan één keer lang achter elkaar. De therapeut bespreekt dit met u.

Revisieoperatie Van De HeupprotheseHeupslijtage En Heupartrose
Totale HeupprotheseHeupprothese, Totale Polikliniek Versie

knieprothese

Alleen de voeten bewegen, de benen blijven stilliggen. (Op uw rug liggen) Uw knie rustig optrekken in de richting van de borst. Niet verder dan 90 graden buigen in de heup (= haaks). (Op uw rug liggen) Uw bovenbeenspieren aanspannen door uw knie testrekken. Probeer de hiel uit het matras te tillen.(Op uw rug liggen) Zoveel mogelijk gestrekt liggen.

Meer van Cosmetisch

Navigation

Home

Latest Posts

Oogcentrum (Oogheelkunde)

Published Oct 02, 23
7 min read

Oogheelkunde - Onze Specialismen

Published Oct 01, 23
7 min read

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

Published Sep 29, 23
6 min read