De Juiste Oogzorg Op De Juiste Plek

Gepubliceerd sep. 06, 23
5 min read

Oogkliniek 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Oogzorg

De Voordelen Van Een Oogkliniek: Deskundige Zorg Voor Je OgenComplete Oogzorg Voor Uw Ogen

Wel wordt hier de kans op complicaties van het netvlies na de operatie vergroot en zal de operatie langer duren. Ook komt het voor dat het niet mogelijk is direct een kunstlens te plaatsen. In dat geval moet dit op een andere dag gebeuren, met een tweede operatie. Heel zelden kan er tijdens de operatie een bloeding achter het netvlies optreden - Oogkliniek voor Netvliesaandoeningen: Diagnose en Behandeling. Oogkliniek voor Kinderbrillen: Modieuze Opties voor Jonge Patiënten.

Een dergelijke complicatie is noch te voorzien, noch te voorkomen. Het treedt echter zeer zelden op, maar dit kan leiden tot slechtziendheid of blindheid. Zelden treedt er na de operatie een bacteriële infectie van het oog op. Een dergelijke infectie kan zeer heftig verlopen en kan in het uiterste geval leiden tot slechtziendheid of blindheid van het oog.

Polikliniek Oogheelkunde

Verschijnselen van een bacteriële infectie in het oog zijn een toenemende roodheid en pijn van het oog, waarbij het zien steeds slechter wordt. Mochten deze verschijnselen optreden, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek Oogheelkunde - Oogcentrum (Oogheelkunde). ’s Avonds of in het weekend kunt u bellen met de Spoedeisende Hulp.

Oogarts - Medisch Specialisten OgenDe Voordelen Van Een Oogkliniek: Deskundige Zorg Voor Je Ogen

Dit komt doordat het netvlies vocht kan vasthouden (macula oedeem of Irvine Gass). Dit komt vaker voor bij diabetespatiënten (Oogkliniek voor Kleurenblindheid: Onderzoek en Begeleiding). Meestal is dit tijdelijk en verdwijnt dit na een aantal maanden met behulp van medicatie. Ook als er naast de staar nog andere oogaandoeningen zijn, kan het zien tegenvallen. Denk hierbij aan een lui oog, macula degeneratie, ernstig glaucoom, hoornvlies troebelingen, eerdere netvlies-problemen of verstoppingen van bloedvaten in het netvlies of oogzenuw.

Oogkliniek Voor Oogvermoeidheid: Advies En Oplossingen

Een enkele keer blijft een klein restje van de ooglens (lensbrokje) achter in het voorste deel van het oog. Lensbrokjes kunnen klem gaan zitten onder de iris en daardoor niet te zien zijn tijdens de operatie - lenswissel behandeling. Dit kan een vertraagde genezing van het oog veroorzaken. Soms blijven hierdoor langere tijd een lichte ontsteking In het oog en is het nodig het brokje alsnog met een kleine tweede operatie te verwijderen.

Onze Oog SpecialistenOogkliniek Voor Staaroperaties: Veilige En Effectieve Behandeling

Het ontstaat doordat er zich een ‘vliesje’ vormt in het lenszakje (staaroperatie herstel). Hierdoor wordt het zien weer steeds slechter. Nastaar kan eenvoudig verholpen worden met een laserbehandeling. Dit is volledig pijnloos en gebeurt op de polikliniek. Een staaroperatie is een veilige en vrijwel pijnloze operatie, die ook op hoge leeftijd kan worden uitgevoerd.

De Juiste Oogzorg Op De Juiste PlekDit draagt bij aan een belangrijke kwaliteitsverbetering van het leven. Natuurlijk is een operatie altijd een spannende en belangrijke gebeurtenis. Wij doen er alles aan om het zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Na afloop geven de meeste patiënten aan dat de ingreep erg is meegevallen, maar iedere operatie gaat gepaard met tijdelijk ongemak - Oogheelkunde - Specialisme.

Druppel alléén het geopereerde oog. U begint met druppelen nadat u het oogverband heeft verwijderd. Druppel volgens schema (pdf onderaan deze pagina) gedurende vier weken. Als u meerdere soorten druppels gebruikt, wacht dan minimaal tien minuten tussen de verschillende druppels. Als het flesje binnen vier weken leeg is, kunt u met het herhalingsrecept naar uw eigen apotheek voor een nieuw flesje.

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

Oogkliniek Voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder BrilOogkliniek Voor Glaucoom: Behandelingsopties En Beheer

U mag de eerste dagen na de operatie niet zwaar tillen, persen of sporten. U mag de eerste maand geen make-up gebruiken aan het geopereerde oog. De eerste maand mag u niet zwemmen of de sauna bezoeken. Oogcentrum. Wrijf de eerste acht weken niet in uw oog. Probeer stoten te voorkomen (Oogkliniek in [Jouw Stad]: Hoogwaardige Oogzorg bij Jou in de Buurt).

U kunt eventueel de oogdop dragen in de douche. Ja, liefst met een beschermende bril of zonnebril op mag u fietsen. De oogspecialisten van onze klinieken. Ja, u mag best bukken om iets op te rapen, maar zorg dat u niet zo lang bukkende activiteiten doet tot u een bonzend hoofd krijgt. Dus de eerste week geen onkruid wieden of de tuin omspitten.

Oogcentrum (Oogheelkunde)

U mag alleen autorijden als het andere oog voldoet aan de rijbewijseisen - Verwijzing naar oogarts zonder wachtlijst. Uw oogarts laat u weten of u wel of niet mag autorijden. U mag daarnaast niet autorijden bij dubbelzien of als u hinder (tranen, pijn) ondervindt bij het zien. Ja, u mag gewoon naar de fysiotherapie/gymnastiek. Maar let op met bukken en flinke inspanning.

Ja, maar na de operatie heeft u een leesbril (eventueel uw oude bril) nodig. U kunt tijdelijk een goedkope leesbril van +3. 0 kopen bij de drogist. Ja, de eerste weken tot soms maanden, maar meestal valt dit erg mee. U kunt hiervoor zogenaamde “kunsttranen” kopen bij drogist of apotheek.

Oogkliniek Voor Diabetische Oogzorg: Preventie En Behandeling

Ja, na de operatie kan het hoornvlies nog wat troebel zijn, maar meestal trekt dit na een week weer bij. Bovendien is uw oude bril nu niet meer op de juiste sterkte. In principe mag u 2 dagen na de staaroperatie weer gaan werken, behalve als u erg stoffig werk heeft, zoals werken in stallen, timmerman, duiven houden, etc.

Nee, de eerste 4 weken na de staaroperatie niet, want u mag niet over het bovenooglid wrijven - lens vervangen. Bij een staaroperatie wordt de eigen, troebele lens, vervangen door een implantlens of kunstlens. Er zijn verschillende types: monofocale (standaard) lenzen, torische lenzen, multifocale lenzen en torische multifocale lenzen. Alleen de standaard (monofocale) lenzen worden volledig vergoed door de zorgverzekering.

Oogheelkunde - Specialisme

Per lens kan dat 500 tot 1000 euro bedragen. Alle lenzen worden zo goed mogelijk op uw eigen ogen afgestemd. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw eigen, bestaande (bril)sterkte en met de meetwaarden van uw oog. Ook worden uw “kijkwensen” meegenomen bij de bepaling welke lens (type en sterkte) het meest bij u past.

Meestal is dat nu ook het geval. Dat na een staaroperatie ondanks een nieuwe kunstlens toch nog een (lees)bril nodig is, is dan ook gebruikelijk. Sommige mensen hebben voor de staaroperatie geen vertebril, maar alleen een (kant-en-klaar) leesbrilletje (Oogkliniek voor Staar: Behandelingsopties en Nazorg). Sommige mensen dragen een multifocale bril. Na een staaroperatie blijft dit vaak zo.

Meer van Medisch

Navigation

Home

Latest Posts

Oogcentrum (Oogheelkunde)

Published Oct 02, 23
7 min read

Oogheelkunde - Onze Specialismen

Published Oct 01, 23
7 min read

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

Published Sep 29, 23
6 min read