Heupprothese En Revisie Heupprothese

Gepubliceerd sep. 10, 23
6 min read

Heupslijtage En Heupprothese

Voordat u naar huis gaat, neemt een verpleegkundige nog een paar praktische zaken met u door, zoals de medicijnen die u moet gebruiken. Medicijnen, bloedverdunners en verbandmaterialen kunt u ophalen bij de Wilhelmina Apotheek, in de hal van het ziekenhuis. Als het nodig is komt er tijdens uw opname een transferverpleegkundige bij u langs.

Wat Is Een Totale Heupprothese?Heupprothese Operatie - Medisch Centrum


Met de nieuwe heup zult u minder pijn hebben dan voor de operatie. U zult u veel beter kunnen lopen. De eerste maanden is uw heup nog gevoelig, maar dat neemt geleidelijk af (Uw heupoperatie stap voor stap). Wel kunt u wat last houden van stijfheid, doordat de spieren en het kapsel rond de heup zijn gekrompen.

Rond de heupprothese kan een infectie ontstaan, ook langere tijd na de operatie (De totale heupprothese). Als er op een andere plek in het lichaam een infectie is, kunnen bacteriën via de bloedbaan bij de prothese komen, waardoor de prothese ontstoken raakt. Daarom is het belangrijk dat u uw huisarts, specialist en tandarts vertelt dat u een heupprothese hebt, als er een ingreep moet plaatsvinden.

Injectie In Heup Als Alternatief Voor Heupprothese

Om te voorkomen dat u trombose of longembolie krijgt, moet u na de operatie 6 weken lang bloedverdunners gebruiken. Er bestaat een kleine kans dat de kop van de kunstheup losschiet uit de kom (luxatie), met name in de eerste 3 maanden na de operatie. Vind het beste ziekenhuis voor heupslijtage (Heupprothese / operatie). Een enkele keer ontstaat er een zenuwbeschadiging.

Ook worden de hechtingen (nietjes) verwijderd. Tijdens uw 2e controle-bezoek wordt een röntgenfoto gemaakt van uw nieuwe heup. Hoe moet ik mijn wond verzorgen? De huid rondom de hechtingen ziet er de eerste 2 weken wat geïrriteerd uit. Na het verwijderen van de hechtingen wordt dat minder. Als het wondgebied rood blijft, erg gezwollen is of er komt vocht uit, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Mocht dat in uw geval anders zijn, dan hoort u dit tijdens uw opname van de orthopedisch chirurg. Zorggids Totale Heup Prothese. Wanneer mag ik weer douchen of in bad? Als de operatiewond goed geneest, kunt u meestal de 4e dag na de operatie (als de wond niet meer lekt) weer douchen. Om een bad te kunnen nemen, moet de operatiewond helemaal droog zijn en de hechtingen zijn verwijderd.

Aandoening: Revisie Heupprothese

Hoe lang blijft mijn heup pijnlijk? De eerste 2 weken na de operatie hebt u nog wel wat pijn aan uw nieuwe heup. Dit is normaal. De pijn wordt minder, na een maand of 3 zult u weinig last meer hebben. Het eerste jaar kunt u nog wel pijn hebben als u bijvoorbeeld een lange wandeling hebt gemaakt.

Hoe lang blijft mijn been dik? Uw been wordt in de loop van de eerste 6 tot 8 weken gelei­delijk minder dik. 's Avonds is uw been meestal het dikst - knieoperatie. Om de zwelling te verminderen, is het verstandig om 's morgens en 's avonds een uur lang met uw benen omhoog te zitten.

Als u met een rollator loopt, kunt u in de loop van de 6 tot 8 weken het gebruik steeds verder afbouwen. Hoe moet ik liggen in mijn slaap? U kunt de eerste 6 weken beter niet op uw geopereerde kant slapen. U kunt wel op uw andere zij liggen. knieoperatie.

Slijtage Knie

Dit is belangrijk om de pijn te verlichten. Ook voorkomt u dat de heup uit de kom schiet. Wanneer mag ik autorijden? Als u weer voldoende controle hebt over uw geopereerde been, kunt u in principe na 6 weken weer autorijden. Overleg met uw orthopedisch chirurg wat in uw geval mogelijk is.

Heup, Nieuw, DagbehandelingVersleten Heup

Schoenen met hoge hakken en slippers zijn de eerste 3 maanden na de operatie ongeschikt. Welke bewegingen mag ik wel en niet maken? Afhankelijk van de operatietechniek is het verstandig sommige bewegingen te vermijden. De orthopeed en/of de fysiotherapeut informeert u hier over.. U kunt vragen die met uw operatie en de revalidatie te maken hebben altijd stellen aan uw behandelend orthopeed of uw huisarts (Totale heupprothese).

U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen 3 werkdagen. Hebt u een dringende vraag, dan is het altijd het beste om te bellen! De afdeling Orthopedie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8. 30 tot 16. 30 uur. Telefoonnummer (0592) 32 52 45. ortho01 - maart 2023 .

Heupprothese Operatie

In onderstaande tekst worden de meest frequente aandoeningen besproken. Andere belangrijke aandoeningen zijn: reuma en een vroegere heup- of bekkenbreuk. Bij artrose van de heup is het gewrichtskraakbeen beschadigd of weggesleten. Hierdoor komen de botvlakken dichter bij elkaar te liggen en vindt uiteindelijk bot-op-bot-contact plaats. Doordat de aangetaste gewrichtsoppervlakken ruw zijn, gaat de heup niet meer soepel bewegen.

Dit leidt tot vroegtijdige kraakbeenbeschadiging en pijn (Heupinjectie arthrografie). Pijn is de belangrijkste klacht. Deze pijn wordt gekenmerkt door een voortdurende pijn in de lies en bilregio. De pijn straalt voornamelijk naar het bovenbeen en de knieregio uit. Het kan zijn dat de pijn ’s nachts niet overgaat en de klachten kunnen bij vochtig en koud weer verergeren.

Heupprothese Operatie - Medisch CentrumKnieprothese

Zo kan er stijfheid en startpijn optreden bij het stappen en moeilijkheden met lopen. Er kan ook last zijn bij het aantrekken van kousen en het vastmaken van schoenveters. Gebruik van een kruk/wandelstok: In de beginperiode kan een hulpmiddel vaak de pijn verminderen. Het is hierbij belangrijk dat u de kruk of de wandelstok aan de niet-aangetaste heup vasthoudt.

Versleten Heup

lopen, springen…). Pijnstillende medicatie Ontstekingsremmende medicatie: Deze medicatie wordt gebruikt om ontsteking tegen te gaan en om de pijn tijdelijk te onderdrukken. Het plaatsen van een heupprothese wordt pas overwogen als: alle andere middelen gebruikt bij uitgesproken slijtage niet meer werken of onvoldoende efficiënt zijn. er sprake is van veel pijn.

niet meer zo lang en ver kunnen lopen. Uw arts heeft over het plaatsen van een heupprothese gesproken. Een heupprothese is een kunstgewricht dat het beschadigde deel van het heupgewricht vervangt. Een heupprothese bestaat uit verschillende delen waarbij een deel de heupkop zal vervangen en een deel de heupkom. De heupkom bestaat meestal uit twee delen: een metalen buitenste deel bekleed met een ingroeilaag en een binnenste deel uit polyethyleen of keramiek.

Er zijn heel veel verschillende types heupprothesen op de markt. De chirurg zal voor u de meest geschikte prothese kiezen. De chirurg maakt zijn keuze op basis van uw leeftijd, geslacht, lichaamsbouw en activiteitsgraad. Het kan zijn dat uw arts beslist dat hip resurfacing de beste techniek is voor uw ‘versleten’ heup (Behandeling - heup artrose).

Totale Heup Prothese Beiderzijds


patellofemoraal pijnsyndroom

Deze prothese bestaat uit een heupkom en een heupkop zonder steel. De ingreep zelf duurt ongeveer 1 tot 2 uur. De operatie gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving (met een ruggenprik verdooft de anesthesist uw onderlichaam). Met deze verdoving bent u tijdens de operatie wakker. Toch krijgt u een rustgevend medicament, zodat u zich comfortabel voelt en niets hoort.

Meer van Verzorging

Navigation

Home

Latest Posts

Oogcentrum (Oogheelkunde)

Published Oct 02, 23
7 min read

Oogheelkunde - Onze Specialismen

Published Oct 01, 23
7 min read

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

Published Sep 29, 23
6 min read